Soba nudle s rybou a jarní cibulkou
Pohankové nudle soba pocházejí z Japonska. Tudíž i další suroviny jsem nakombinovala tak, aby výsledek získal japonskou podobu.
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 60g podušené nebo opečené bělomasé ryby (např. tresky), rozebrané na menší kousky
- 5g jidášova ucha
- 2g zázvoru, nastrouhaného
- 5ml limetové šťávy (1 čajová lžička)
- 5ml sójové omáčky Kikkoman
- 3ml rybí omáčky
- ½ lžíce oleje (pokud možno sezamový)
- 25g jarní cibulky (1 velká), nakrájené šikmo na plátky
- 60g soba nudlí
- 1 lžička sezamových semínek
Postup:
- Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.
- V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.
- Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.
- Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte.
- Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte.
- Na talíři posypte semínky.
1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 424 kJ
Bílkoviny: 25 g
Sacharidy: 45 g
Tuky: 6 g