Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Soba nudle s rybou a jarní cibulkou

Pohankové nudle soba pocházejí z Japonska. Tudíž i další suroviny jsem nakombinovala tak, aby výsledek získal japonskou podobu.

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 60g podušené nebo opečené bělomasé ryby (např. tresky), rozebrané na menší kousky
  • 5g jidášova ucha
  • 2g zázvoru, nastrouhaného
  • 5ml limetové šťávy (1 čajová lžička)
  • 5ml sójové omáčky Kikkoman
  • 3ml rybí omáčky
  • ½ lžíce oleje (pokud možno sezamový)
  • 25g jarní cibulky (1 velká), nakrájené šikmo na plátky
  • 60g soba nudlí
  • 1 lžička sezamových semínek

 

Postup:

  1. Jidášovo ucho vařte ve vodě, dokud nezměkne. Poté jej nakrájejte na menší kousky.
  2. V míse smíchejte limetovou šťávu, sójovou a rybí omáčku a nastrouhaný zázvor. Rybu vložte do marinády.
  3. Dejte vařit soba nudle. Do horké osolené vody vložte nudle a vařte 2-3 minuty. Sceďte.
  4. Na pánvi rozpalte olej a cibulku na něm zprudka opečte. Bude to trvat několik sekund. Přidejte jidášovo ucho a promíchejte.
  5. Do misky vložte cibulku s Jidášovým uchem, nudle a promíchejte.
  6. Na talíři posypte semínky.

 

1 porce obsahuje:
Energetická hodnota: 1 424 kJ
Bílkoviny: 25 g
Sacharidy: 45 g
Tuky: 6 g



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *