Čokoládové sušenky
Zkuste na Valentýna něco originálního! Upečte sušenky a věnujte svojí lásce krabičku plnou sladkého překvapení. Jsou plné čokolády…však už si možná vzpomínáte, že jste si u mě ve stánku na Apetit pikniku kupovaly právě tyhle čokosušenky. Několik stovek těchto kulatých krásek se mezi vámi ztratilo během pár hodin. Slíbila jsem, že pomalu uveřejním recepty z Apetit pikniku na Vařeništi. Že jsem si dávala na čas, že? ? Ale právě teď je ta nejvhodnější chvíle.
A Restu mi tuto možnost poskytlo. Opět mi nezbývá, než poděkovat naší šéfce Petře Minaříkové, za skvělé nápady, které na blog vnáší a mezi něž například patří natáčení reportáží a videoreceptů. A kdo stojí za tou skvělou prácí za kamerou? S Jendou Mikšíkem jde natáčení jedna báseň! Možná jste si všimli, nebo alespoň já to tak cítím, že pomalu odpadá prvotní křeč a když nějaká tu a tam přijde, tak to Jenda v klidu přetrpí a s trpělivostí pak stříhá a stříhá ?
Až sušenky upečete, koukejte je schovat někam do temna, kam na ně oko nedohlédne. Ne proto, aby je neviděla vaše láska, než jí je stačíte věnovat. Ani ne proto, aby se stačily uležet, i když je to jeden z důvodů. Ale hlavně proto, abyste je nestačili snítst ještě předtím, než je vůbec vaše drahá polovička stačí spatřit.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 22 minut
Množství: cca 20 kousků
Suroviny:
- 100 g tmavé kvalitní čokolády (72%)
- 150 g másla
- 200 g hladké mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 80 g krupicového cukru
- 5 g prášku do pečiva
- 15 g kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 2-3 lžíce smetany (30%)
Postup:
- Čokoládu rozpusťťe s máslem. Můžete rozpustit jen větší polovinu a zbytek nasekat na kousky, které do těsta vmícháte při vypracování. Ačkoli je to zvláštní, fungují obě varianty a ta druhá snad možná ještě lépe.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Smíchejte sypké suroviny. Přilijte rozpuštěnou čokoládu a smetanu. Přidejte nasekanou čokoládu a směs promíchejte.
- Z těsta tvořte kuličky, které zploštíte v dlaních. Pečte 22 minut.
Ty jsou nádherné 🙂 Asi potěším sebe, protože ochutnat je rozhodně potřebuji 😀
Děkuji 🙂 To je správné, Iveto. Člověk by se měl umět odměnit 🙂