Pikantní špenátová raw polévka

Svěží, ale zároveň lehce štiplavá – taková je tato snadná polévka, kterou si vytvoříte za pár chvil jako první chod oběda anebo k večeři.




Doba přípravy: 5 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 70 g špenátu
 - 150 ml kokosového mléka (v plechovce)
 - 2 kuličky nového koření
 - 2 kuličky pepře
 - Špetka celého římského kmínu
 - Na špičku nože mleté skořice
 - Na špičku nože mletého zázvoru
 - Lehce mletého chilli
 - 1 čajová lžička čerstvé citronové (nebo lépe limetové) šťávy
 - Sůl
 - Pár kešu oříšků
 
Postup:
- Všechno koření rozdrťte v hmoždíři na jemný prášek. Hmoždíř nevymývejte a nadrťte v něm ořechy.
 - Do vysoké nádoby (např. do tubusu na tyčový mixér) vložte špenát, přidejte koření, kokosové mléko, citronovou šťávu a špetku soli. Rozmixujte najemno.
 - Na talíři posypte oříšky.
 
