Tapiokový pudink s kokosovým mlékem

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem

Znáte tapioku? A říká vám něco slovo „maniok“. Možná, že o této rostlině z Jižní Ameriky už jste něco slyšely. Konzumují se její hlíznaté kořeny, které obsahují hodně škrobu. Právě z něj se tapioka vyrábí. Seženete ji úředevším ve formě perliček a mouky.

Tapioka obsahuje včetně jiného také také draslík, fosfor, hořčík a vápník. Díky vysokému obsahu polysacharidů má schopnost zasytit na dlouhou dobu. Hodí se k přípravě kaší, pudinků, k výrobě pečiva a placek, k zahušťování polévek a dalších pokrmů. Oživit může i některé nápoje. Tapioka je bez lepku, tudíž si jí mohou dopřát i celiaci a lidé, kteří se lepku vyhýbají.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 4 menší porce

Suroviny:

  • 50 g tapiokových perliček
  • 100 ml kokosového mléka (hustého)
  • 150 ml vody
  • 1 lžíce cukru

Postup:

  1. Tapioku naypejte do menšího kastrolu, zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte cukr a pozvolna vařte 20 minut, dokud perly nezměknou a směs nebude houstnout. Často tapioku promíchávejte.
  2. Směs nechte trochu zchladnout, promíchávejte. Naplňte do skleniček a ozdobte ovocem.

 

Navíc si připravte oblíbené ovoce na horní vrstvu, kterou krátce povaříte (s trochou cukru).

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *