Mrkvové karí s tofu

Šťavnatá mrkev a lehce nasládlá chuť sójové smetany se rozplynou na jazyku…



Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- Asi 40 g cibule
 - 130 g mrkve
 - 1 lžíce oleje
 - 1 lžička lněného semínka
 - 1 lžíce slunečnicových semínek
 - ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
 - ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry
 - ½ lžičky kurkumy
 - Sůl
 - 1 lžička citronové šťávy
 - 50 ml sójové smetany
 - 50 ml vody nebo zeleninového vývaru
 - 70 g přírodního tofu
 - Arabský chléb
 
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli.
 - Když cibule zezlátne, přidejte lněná a slunečnicová semínka, zázvor, citronovou kůru, kurkumu a asi 1 minutu míchejte a opékejte na mírném ohni. Osolte, podlijte vodou nebo vývarem a duste pod poklicí doměkka.
 - Nakonec přidejte sójovou smetanu, nakrájené tofu a citronovou šťávu. Prohřejte a podávejte s arabským chlebem.
 
