Listový závin s houbami a cuketou
Houbová lahůdka zjemněná čerstvým sýrem uspokojí každého milovníka hub.
Suroviny:
- 1 plát vyváleného listového těsta
- 100 g žampionů
- 100 g cukety
- 100 g ricotty
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 žloutek
- 2 hrsti sušených hub
- 1 lžička sušeného česneku
- Špetka drceného kmínu
- Větší špetka sušeného tymiánu
- Sůl
- Slunečnicová semínka na posypání
Postup:
- Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte nasáknou. Cibuli nakrájejte najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Na pánvi rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte žampiony a namočené houby, lehce podlijte vývarem z hub. Přidejte koření, osolte a duste asi 10 minut. V polovině vaření přidejte nastrouhanou cuketu. Vyvařte veškerou tekutinu. Nechte vychladnout.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Houbovou směs smíchejte s ricottou, případně dosolte a rozprostřete na těsto. Jeden okraj nechte volný a ten potřete rozšlehaným žloutkem rozmíchaným s trochou vody. Srolujte závin, potřete žloutkem a posypte slunečnicovými semínky.
- Pečte asi 15 minut dozlatova.