Celerové hranolky pečené v troubě
Recept na celerové hranolky náleží webu www.trvalefit.cz. Prakticky jsem se držela původního receptu. Jen kari koření jsem vynechala. Přijde mi trošku zbytečné přebíjet chuť česneku a papriky tímhle žlutým práškem. Skusila jsem s kari kořením ochutit jen asi 5 hranolek a chuť těch bez kari byla jednoznačně lepší.
V postupu jsem se odýlila od té části, kdy scezené hranolky vhodíme zpět do hrnce a tam je smícháme s kořením a olejem. Hranolky jsem po vaření v OSOLENÉ vodě scedila do cedníku, nechala okapat a mezitím jsem si v suché misce smíchala koření s olejem. Poté jsem směs smíchala s hranolky a rozložené na plechu mířily do trouby.
I přesto, že hranolky jsou měkké již po čtvrt hodině, určitě je nechte v troubě celých 25 minut. Celer dostane jemně nasládlou chuť. Jsem si jistá, že tahle příloha se na mém talíři bude objevovat častěji. Ani není potřeba hranolky solit.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 25 minut
Množství: 4 porce
Suroviny:
- 2 velké celery
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička koření kari
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička papriky mleté
Postup
Celer postupně celý oloupeme a seřízneme vršek i spodek tak, abychom měli rovné strany a dobře se tak celer krájel. Ten poté nakrájíme na plátky asi 1 centimetr silné. Z plátků postupně krájíme hranolky. Ve větším hrnci vaříme osolenou vodu. Když voda začne vařit, přidáme do vody celerové hranolky a nezakryté je vaříme po dobu 1 – 2 minut.
Následně slijeme vodu a hranolky vhodíme zpět do hrnce, do kterého přidáme olej, výše zmíněné koření a prohodíme tak, aby se hranolky postupně a rovnoměrně obalily. Nyní hranolky vyndáme a rozprostřeme na velký plech. Dejte pozor, aby hranolky nebyly na plechu příliš na sobě, v takovém případě se hranolky spíše dusí, než pečou. Hranolky pak pečeme v předehřáté troubě na cca 220°C zhruba 25 minut.
Originálni recept na: http://www.trvalefit.cz/celerove-hranolky-v-troube/
Hranolky jsou opravdu výborné, můžu je potvrdit:) A děkujeme za zmínku našeho webu:)