Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo dýňovými koláčky a limetkovým jogurtem



Doba přípravy: 1 hodina
Množství: 1 porce
Suroviny:
Kuřecí maso:
- 125 g kuřecího masa (prsa)
 - 10 g zázvoru
 - 2 lžíce kokosového mléka
 - ½ lžíce oleje
 - Na špičku nože skořice a mletého chilli
 - 1 lžička bramborového škrobu
 - 1 lžička limetkové šťávy
 
Čočkovo dýňové koláčky:
- 1 malá cibule (35g)
 - 1 lžíce oleje
 - 100 g dýně Hokkaido
 - 50 g červené čočky
 - 50 ml kokosového mléka
 - ½ lžičky římského kmínu
 - 150 ml vody nebo nejlépe kuřecího vývaru
 - Sůl
 
Limetkový jogurt:
- 50 g bílého jogurtu
 - Špetka sušené citronové trávy
 - Na špičku nože nastrouhané kůry z limetky
 - Špetka soli
 
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C.
 - Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. V misce smíchejte ingredience na marinádu ke kuřeti. Kuřecí maso nakrájejte na delší nudličky a nechte marinovat.
 - Dýni i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Římský kmín podrťe v hmoždíři. V kastrůlku na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte římský kmín, dýni a čočku, promíchejte. Přidejte kokosové mléko, vývar nebo vodu a lehce osolte. Pod poklicí duste 15 – 20 minut. Pokud se směs připaluje, lehce podlijte. Ale ve výsledku by měla vzniknout hustá kaše.
 - Maso napichujte na párátka. Plech vyložte pečicím papírem. Na plech tvarujte čočkovou kaši (4 ks) do tvaru koleček. Na plech položte i maso a dejte na 20 minut péct.
 - Rozmíchejte jogurt s citronovou kůrou, špetkou soli a limetkovou kůrou.
 
