Pekařství Frydrych…tradice a kvalita v každém kousku

Pekařství Frydrych…tradice a kvalita v každém kousku

Představte si okamžik, kdy jste byli malí a vaše babička nebo maminka vyndala z trouby právě upečené koláčky. Sladká vůně se line kolem vás. Neodoláte a ve vteřině se jeden lahodný kousek rozplývá na jazyku a hladí chuťové pohárky domácí tvarohovou a makovou nádivkou… Teď se vzpamatujte a vydejte se do Říčan, kde ochutnáte křupavé rohlíčky nebo jemné pečivo a ponoříte se do chutí nešizeného pečiva.

Není zrovna náhodou, že se pouštím do psaní článku o Pekařství Frydrych. Důvodem však není to, že zde již několik let pracuje moje mamka. Hlavním důvodem, který mi vnuknul potřebu se o pekařství zmínit je, že se jedná o pekařství, které si díky dlouholeté tradici utvořilo jméno, jež se rozléhá daleko po okolí. Jednoduché motto „Tradice a kvalita v každém kousku“ je tím nejvýstižnějším, které si mohla firma zvolit. A právě tradice a kvalita = vynikající a nezaměnitelná chuť.

Říčanské rohlíky a křupavé houstičky jsou významnou regionální potravinou. Nejsou však zdaleka jedinou položkou sortimentu. Já osobně se přikláním ke zdravým potravinám, které i zde mají dveře dokořán. Nejvíce si pochutnám na celozrnných dalamáncích nebo slunečnicovém chlebu, který je k dostání každé úterý. Středa zase přináší křupavý, delikátní a vláčný kořenový chléb, který je sám o sobě doslova lahůdkou. Přiznávám, že i já občas zhřeším a že chuť tradičních posvícenských koláčků nebo sezónních obměn s ovocem mé rozmazlené chuťové pohárky najisto uspokojí. Po kvalitě těchto koláčků v malinkém provedení sahá řada snoubenců, jimž v různých příchutích zdobí svatební tabule.

Nová doba přináší i nové chutě. A tak se Frydrychovo portfolio neustále rozvíjí a chutě přibývají. Ale co vám budu víc vyprávět. Raději se jděte sami přesvědčit.

 

 

 

  http://www.pekarstvi.com/

Hrnčířský chléb



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *