Banánový chlebíček z čirokové mouky (bez lepku)

Banánový chlebíček z čirokové mouky (bez lepku)

Je spousta receptů na banánový chlebíček, a přesto nás nikdy nepřestane nudit a nepřestaneme se rádi inspirovat novými verzemi. Nemusí být totiž vždycky stejný, naopak má potenciál být pokaždí něčím zajímavý. Nebo ne?

Za mě ano. Poslední recept, který jsem na banánový chlebíček vymýšlela, měl být bezlepkový. Dal mi k tomu podnět můj vařící parťák Probio. V sortimentu mají čirokovou mouku, která je přirozeně bezlepková. Jestli to s ní bude nebo nebude v chlebíku fungovat jsem netušila, protože jsem jí v ruce držela poprvé. Do receptu jsem přidala ještě trochu pohankové, která dodává lehce oříškovou příchuť. Prostě pokus a uvidí se!

A ono se to povedlo! 🙂 A dopadlo to skvěle. Asi půlku jsem snědla jen tak – bez ničeho a pak mi došlo, že by nemusel špatně chutnat s tvarohem a banánem. A co ještě trochu mandlového másla? No a to byl konec! Úplně jsem té kombinaci propadla, takže jsem ho už nestačila zkusit obložit něčím jiným. Ale až ho budu příště péct, a bude to určitě brzy, zkusím to i s jiným ovocem. Myslím, že tvaroh, kokos a maliny budou taky něco úžasného! Snídaně snů 🙂

 

Suroviny:

 

Postup:

  1. Banán dejte do větší misky a rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte vejce, jogurt, mléko a med a prošlehejte.
  2. Přisypejte do mísy obě mouky, skořici, prášek do pečiva a promíchejte.
  3. Těsto nalijte do předem připravené chlebíčkové formy, kterou jste si vyložili pečicím papírem.
  4. Zbylý banán podélně rozřízněte a položte na povrch těsta řeznou stranou vzhůru. Posypejte podrcenými oříšky.
  5. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C – horkovzduch (nejlépe se spodním ohřevem) a hodinu pečte.

Děkuji Probio za spolupráci!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *