Brambory zapečené se sušenou šunkou a špenátem
Středomořská variace na plněné brambory.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 2 středně velké brambory
- 15 g másla
- 1 stroužek česneku
- 50 g lilku
- Tymián
- 2 plátky sušené šunky
- 50 g listového špenátu
- 50 g balkánského sýra
Postup:
- Brambory uvařte ve slupce.
- Na pánvi rozehřejte máslo. Lilek nakráejte na drobné kostičky a dejte opékat na máslo. Přidejte najemno nasekaný česnek. Jen lehce posolte. Lilek podlijte troškou vody, aby se zelenina nepřipékala a restujte, dokud nezměkne.
- Listový špenát opláchněte a nechte okapat. Přidejte k lilku, promíchejte a nechte ovadnout. Pánev odstavte z plotny a přimíchejte rozdrobený balkánský sýr a větší špetku tymiánu.
- Brambory podélně rozkrojte na poloviny a vnitřek vydlabehte lžičkou. Na každou polovinu brambory rozprostřete polovinu plátku sušené šunky a vložte náplň.
- Brambory dejte na 15 minut zapéct při 180 °C.