Brambory zapečené se sušenou šunkou a špenátem

Brambory zapečené se sušenou šunkou a špenátem

Středomořská variace na plněné brambory.

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 15 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 2 středně velké brambory
  • 15 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g lilku
  • Tymián
  • 2 plátky sušené šunky
  • 50 g listového špenátu
  • 50 g balkánského sýra

 

Postup:

  1. Brambory uvařte ve slupce.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo. Lilek nakráejte na drobné kostičky a dejte opékat na máslo. Přidejte najemno nasekaný česnek. Jen lehce posolte. Lilek podlijte troškou vody, aby se zelenina nepřipékala a restujte, dokud nezměkne.
  3. Listový špenát opláchněte a nechte okapat. Přidejte k lilku, promíchejte a nechte ovadnout. Pánev odstavte z plotny a přimíchejte rozdrobený balkánský sýr a větší špetku tymiánu.
  4. Brambory podélně rozkrojte na poloviny a vnitřek vydlabehte lžičkou. Na každou polovinu brambory rozprostřete polovinu plátku sušené šunky a vložte náplň.
  5. Brambory dejte na 15 minut zapéct při 180 °C.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *