Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrovým dipem
Podzim hraje spoustou barev. Přeneste je do vaší kuchyně a nebojte se experimentovat. Je to většinou mnohem snažší, než si myslíte.
Doba přípravy: 30 minut
Množství: 4 placky (2 porce)
Suroviny:
Placky:
- 120 g uvařené oloupané červené řepy
- 100ml vody
- 260g hladké celozrnné (špaldové) mouky + na podsypání
- Špetka soli
- Olivový olej na potření
Na dokončení:
- 200g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby)
- 2 jarní cibulky
- 4 lžíce hustého bílého jogurtu
- Nastrouhaná kůra z 1 citronu
- Hrst čerstvého koriandru
- Špetka soli
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
- Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a s 40ml vody rozmixujte na pyré.
- Pyré přendejte do mísy, přidejte sůl a mouku. Vypracujte husté těsto.
- Těsto rozdělte na 4 kusy, každý obalte v mouce a vyválejte na placku o průměru asi 22cm. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.
- Každou placku z obou stran opékejte nasucho na pánvi. Po upečení ještě teplé potřete lehce olejem (nejlépe to půjde dlaněmi).
- Koriandr nasekejte nadrobno. V míse smíchejte koriandr s jogurtem, citronovou kůrou, solí a pepřem.
- Dipem potřete placky, navrch rozprostřete na kousky rozebranou rybu, posypejte nasekanou jarní cibulkou.
Tip na podávání: Místo uzeného pstruha můžete použít i pečené kuře.