Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrovým dipem

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrovým dipem

Podzim hraje spoustou barev. Přeneste je do vaší kuchyně a nebojte se experimentovat. Je to většinou mnohem snažší, než si myslíte.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 4 placky (2 porce)

Suroviny:

Placky:

  • 120 g uvařené oloupané červené řepy
  • 100ml vody
  • 260g hladké celozrnné (špaldové) mouky + na podsypání
  • Špetka soli
  • Olivový olej na potření

Na dokončení:

  • 200g uzeného pstruha (nebo jiné uzené ryby)
  • 2 jarní cibulky
  • 4 lžíce hustého bílého jogurtu
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • Špetka soli
  • Čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Červenou řepu nakrájejte na menší kousky a s 40ml vody rozmixujte na pyré.
  2. Pyré přendejte do mísy, přidejte sůl a mouku. Vypracujte husté těsto.
  3. Těsto rozdělte na 4 kusy, každý obalte v mouce a vyválejte na placku o průměru asi 22cm. Je-li těsto příliš řídké, přidejte ještě trochu mouky.
  4. Každou placku z obou stran opékejte nasucho na pánvi. Po upečení ještě teplé potřete lehce olejem (nejlépe to půjde dlaněmi).
  5. Koriandr nasekejte nadrobno. V míse smíchejte koriandr s jogurtem, citronovou kůrou, solí a pepřem.
  6. Dipem potřete placky, navrch rozprostřete na kousky rozebranou rybu, posypejte nasekanou jarní cibulkou.

Tip na podávání: Místo uzeného pstruha můžete použít i pečené kuře.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *