CHIA krekry

Chia krekry byly z mého stánku pryč jako první. Původní recept obsahoval pro dochucení pouze sůl a česnek. Tentokrát jsem přidala ještě nasekaný čerstvý rozmarýn. S chutěmi si můžete hrát a přidávat další bylinky a koření.



Suroviny:
- 30g slunečnicových semínek
 - 15g sezamových semínek
 - 20g chia semínek
 - 30g celozrnné mouky
 - 1 stroužek česneku najemno nadrcený
 - ½ lžičky soli
 - 100 ml vody
 
Postup:
- Všechny ingredience smícháme v misce a necháme odležet alespoň půl hodiny. Během té doby směs alespoň 2x promícháme.
 - Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 160 °C. Ze směsi oddělíme 1/4, kterou přeneseme na plech a rozetřeme placku ve vrstvě jen pár milimetrů. Takto rozetřeme i další 3 kola. Každou placku rozkrájíme rádýlkem na 6 kousků (rýhy můžeme jen naznačit, dokrojíme je až po upečení nožem) a dáme péct.
 - Pečeme půl hodiny, poté placky obrátíme a dopékáme 5 minut. Po upečení mají být krekry křupavé a lámavé (nikoli vlhké). Upečené placky rozkrájíme podle zářezů rádýlkem.
 
Můj TIP: Krekry jsem tentokrát pekla jinak – na pečící papír jsem nanesla rovnoměrnou vrstvu hmoty, kterou jsem pekla, dokud se nedala placka odlupovat od papíru (pokud se někde přichytla, namočila jsem lehce toto místo vodou a papír pak lehce odtrhávala.). Poté jsem teprve celou placku nakrájela na kousky, které jsem dopékala dokřupava. Nedržte se tedy přímo času, který uvádím – pečte dokřupava ?
