Grilovaný kuřecí steak v kávové marinádě s tequillou
Doba přípravy: 10 minut
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 2 kuřecí steaky (cca 120g/kus)
Marináda:
- 60ml silného espressa
- 2cl teguilly (stříbrné)
- Šťáva a kůra z 1 limety
- Mleté chilli – podle chuti a pálivosti
- 30g medu
- 2 lžíce oleje
- 1cm zázvoru, nastrouhaného (2g)
Na dohotovení:
- 2 pšeničné tortilly
- 2 rajčata
- Ledový salát
Postup:
- Smíchejte suroviny na marinádu a maso naložte. Doporučuji marinovat maso alespoň 2 hodiny.
- Na rozpálený gril položte maso a průběžně jej obracejte. Pečte asi 15 minut. Hotové maso je pevné.
- Podávejte s opečenou tortillou a zeleninou