Grilovaný kuřecí steak v kávové marinádě s tequillou

Grilovaný kuřecí steak v kávové marinádě s tequillou

Doba přípravy: 10 minut

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 2 kuřecí steaky (cca 120g/kus)

Marináda:

  • 60ml silného espressa
  • 2cl teguilly (stříbrné)
  • Šťáva a kůra z 1 limety
  • Mleté chilli – podle chuti a pálivosti
  • 30g medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1cm zázvoru, nastrouhaného (2g)

 

Na dohotovení:

  • 2 pšeničné tortilly
  • 2 rajčata
  • Ledový salát

Postup:

  1. Smíchejte suroviny na marinádu a maso naložte. Doporučuji marinovat maso alespoň 2 hodiny.
  2. Na rozpálený gril položte maso a průběžně jej obracejte. Pečte asi 15 minut. Hotové maso je pevné.
  3. Podávejte s opečenou tortillou a zeleninou


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *