Hovězí maso na víně

Hovězí maso na víně

Doba přípravy: 20 minut
 Doba vaření: 2 hodiny

Množství: 2 – 3 porce

Suroviny:

  • 300g hovězího zadního
  • 2 větší cibule
  • 200ml červeného suchého vína
  • 1 středně velká mrkev
  • 50g celeru
  • 1 menší kořenová petržel
  • Hovězí vývar
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Tymián
  • Bobkový list
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na drobné kousky cca 1 cm velké. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky. Maso nakrájejte o velikosti sousta.
  2. Do hlubší pánve nebo kastrolu nalijte 2 lžíce oleje a začněte restovat cibuli. Cibuli restujte pozvolna, dohněda. Opravdu se se smažením neunáhlujte a cibuli dejte čas. Až cibule zhnědne, přidejte nakrájenou zeleninu a zvyšte plamen. Restujte asi 3 minuty, poté zeleninu odsuňte ke straně pánve a vložte dovnitř maso. Míchejte, dokud se maso nezatáhne.
  3. Poté přidejte najemno nasekaný česnek, tymián, bobkový list, pepř a sůl a vše společně promíchávejte asi minutu. Zaprašte lžící hladké mouky, promíchejte a zalijte červeným vínem. Dále míchejte. Když směs zhoustne a začne se lehce připalovat, přilijte asi dvě naběračky (150ml) hovězího vývaru. Maso by mělo být z velké části ponořené. Zamíchejte, přikryjte poklicí a za občasného míchání vařte, dokud maso nezměkne – tj. 2 a více hodiny. Vždy, když se vypaří část tekutiny, podlijte opět vývarem.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *