Hummus s červenou řepou

Hummus s červenou řepou

Hummus jsem tentokrát „ozvláštnila“ mojí oblíbenou červenou řepou, kterou jsem vyměnila za tahini pastu.

Doba přípravy: 5 minut+ doba vaření cizrny a řepy

Množství: 2 porce

Suroviny:

  • 100 g suché nebo 200 g konzervované cizrny
  • 160 g vařené červené řepy
  • 1 lžička římského kmínu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Citronová šťáva
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Pokud máte suchou cizrnu, nechte jí přes noc namočenou. Poté jí přendejte do jiné vody a s bobkovým listem uvařte doměkka. Nechte zchladnout.
  2. Uvařenou bulvu červené řepy nakrájejte na menší kousky, česnek nasekejte na menší kousky a spolu s řepou a cizrnou rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, několika kapkami citronové šťávy, rozdrceným římským kmínem a čerstvě mletým pepřem.

 

Podávejte s opečenou tortillou a posypané semínky, zakapané olivovým olejem.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *