Hummus s červenou řepou
Hummus jsem tentokrát „ozvláštnila“ mojí oblíbenou červenou řepou, kterou jsem vyměnila za tahini pastu.
Doba přípravy: 5 minut+ doba vaření cizrny a řepy
Množství: 2 porce
Suroviny:
- 100 g suché nebo 200 g konzervované cizrny
- 160 g vařené červené řepy
- 1 lžička římského kmínu
- 3 lžíce olivového oleje
- Citronová šťáva
- 1 stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
- Pokud máte suchou cizrnu, nechte jí přes noc namočenou. Poté jí přendejte do jiné vody a s bobkovým listem uvařte doměkka. Nechte zchladnout.
- Uvařenou bulvu červené řepy nakrájejte na menší kousky, česnek nasekejte na menší kousky a spolu s řepou a cizrnou rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, několika kapkami citronové šťávy, rozdrceným římským kmínem a čerstvě mletým pepřem.
Podávejte s opečenou tortillou a posypané semínky, zakapané olivovým olejem.