Kalamáry s pečenou paprikou
Slunná pláž a modré moře – přesně to si vybavím, když se řekne kalamáry. A hned další vzpomínkou je vůně linoucí se z grillů tamějších restaurací, která vábí všechny dovolenkáře, kteří si přijeli užít kouzlo středomoří. Kalamáry jsou jen kapka v moři, ze všech lahůdek, které se nám z těchto krajin nabízí. Možná, že si stýskáte po takové dovolené plné chutných požitků a sluníčka. Nejste jediní. Kdybych tak mohla vyrazit na vysněnou dovolenou – hned teď! Když zkrátka není jiná možnost, vyčaruji si oběd, který mi slunné chvilky z dovolené připomene.
Doba přípravy: 10 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 1 červená paprika
- 2 kalamáry vcelku (očištěné, bez chapadel)
- 1 lžíce olivového oleje
- 30 g fenyklu
- ½ stroužku česneku
- 1 rovná lžíce nasekaného kopru
- Chilli paprička
- Šťáva z ½ citronu
- Sůl
Postup:
- Papriku vložte do rozpálené trouby na 210 ⁰C. Pečte tak dlouho, dokud se na ní nezačnou dělat černé puchýře. Pak papriku vyndejte a zabalte do mikrotenového sáčku. Nechte ji tam zapařit a lehce zchladnout, aby vám šla loupat.
- Papriku oloupejte, nakrájejte na proužky.
- Kalamáry nakrájejte na prstýnky silné asi 1 cm. Česnek nakrájejte najemno. Fenykl nakrájejte na tenké nudličky. Chilli nasekejte najemno.
- Na pánvi rozpalte olej, vložte kalamáry. Restujte několik sekund, přidejte fenykl, česnek a chilli. Opékejte jen pár minut. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte koprem.
- Promíchejte s pečenou paprikou.