Kalamáry s pečenou paprikou

Kalamáry s pečenou paprikou

Slunná pláž a modré moře – přesně to si vybavím, když se řekne kalamáry. A hned další vzpomínkou je vůně linoucí se z grillů tamějších restaurací, která vábí všechny dovolenkáře, kteří si přijeli užít kouzlo středomoří. Kalamáry jsou jen kapka v moři, ze všech lahůdek, které se nám z těchto krajin nabízí. Možná, že si stýskáte po takové dovolené plné chutných požitků a sluníčka. Nejste jediní. Kdybych tak mohla vyrazit na vysněnou dovolenou – hned teď! Když zkrátka není jiná možnost, vyčaruji si oběd, který mi slunné chvilky z dovolené připomene.

Doba přípravy: 10 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 1 červená paprika
  • 2 kalamáry vcelku (očištěné, bez chapadel)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 30 g fenyklu
  • ½ stroužku česneku
  • 1 rovná lžíce nasekaného kopru
  • Chilli paprička
  • Šťáva z ½ citronu
  • Sůl

Postup:

  1. Papriku vložte do rozpálené trouby na 210 ⁰C. Pečte tak dlouho, dokud se na ní nezačnou dělat černé puchýře. Pak papriku vyndejte a zabalte do mikrotenového sáčku. Nechte ji tam zapařit a lehce zchladnout, aby vám šla loupat.
  2. Papriku oloupejte, nakrájejte na proužky.
  3. Kalamáry nakrájejte na prstýnky silné asi 1 cm. Česnek nakrájejte najemno. Fenykl nakrájejte na tenké nudličky. Chilli nasekejte najemno.
  4. Na pánvi rozpalte olej, vložte kalamáry. Restujte několik sekund, přidejte fenykl, česnek a chilli. Opékejte jen pár minut. Osolte, pokapejte citronovou šťávou a posypte koprem.
  5. Promíchejte s pečenou paprikou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *