Krekry ze špaldové a z čirokové mouky



Suroviny:
- 50 g drcených ovesných vloček
 - 60 g špaldové anebo čirokové (či jiné mouky) + na podsypání
 - Špetka soli
 - Oblíbené bylinky (špetka sušeného nebo lžička čerstvého)
 - 7 ml olivového oleje
 - Sezamová semínka
 
Postup:
- Plech vyložte pečícím papírem. Troubu zapněte na 170 ⁰C.
 - V míse promíchejte mouku, sůl a bylinky.
 - Ovesné vločky zalijte 100 ml horké vody. Nechte odstát 2 minuty. Smíchejte s olejem. Přidejte k mouce a rukama vypracujte pružné těsto.
 - Na pomoučené ploše vyválejte čtverec nebo obdélník o tloušťce asi 0,4 cm. Při vyvalování plát těsta obracejte a podsypávejte.
 - Vyválené těsto lehce navlhčete a posypejte semínky. Lehce přejeďte válečkem, aby zůstala semínka v těstě. Nakrájejte rádýlkem na pruhy silné asi 1 cm, přendejte na plech a pečte asi 20 – 25 minut.
 - Podávejte s různými dipy (zakysaná smetana s bylinkami, rajčatový dip, apod.)
 
