Krevety se zeleninovým kuskusem
Krevety zbožňuju. Od Rohlik.cz jsem si nechala dovézt velké balení čerstvých, nevařených, neloupaných krevet a pustila se do díla. Určitě se můžete těšit ještě na další recepty s krevetami.
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce:
Suroviny:
- 5 krevet, očištěných
- ½ menší šalotky
- Kousek cukety a lilku (množství je na vás, já použila cca 20g lilku a 50g cukety)
- Čerstvé bylinky – rozmarýn, bazalka, oregano, pažitka
- 15g parmezánu + pár hoblinek na ozdobení
- Citronová šťáva
- Olivový olej
- Čerstvě mletý pepř a sůl.
- 50g kuskusu (celozrnného)
- Salátová okurka
Postup:
- Kuskus nasypte do misky, přidejte špetku soli a lžičku olivového oleje a zalijte vroucí vodou tak, aby sahala cca 1 cm nad kuskus. Přiklopte a nechte nabobtnat.
- 3 krevety zvlášť opečte na pánvi do oranžova. Lehce potřete pánev olivovým olejem a krevety s trochou soli, citronovou šťávou a čerstvě mletým pepřem orestujte. Odložte stranou.
- Na pánev nalijte asi 1 lžíci oleje a orestuje nadrobno nakrájenou šalotku, přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu, lehce osolte a opepřete a restujte do změknutí. Pokud přidáváte rozmarýn, dejte ho do pánve na začátku. Zeleninu můžete podlít trochou vody, aby se vám nepřipalovala.
- Zbylé krevety nakrájejte na drobné kostičky, a když se voda vypaří a zelenina je měkká, orestujte krevety. Přimíchejte nabobtnaný kuskus a nastrouhaný parmezán.
- Okurku nakrájejte na jemné plátky a jimi vystelte kulaté tvořítko. Kuskus napěchujte dovnitř a nechte trochu propařit, aby se vám okurka nerozevírala (jako mě).
- Navrch naaranžujte krevety, parmezán a posypte bylinkami.