Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Krevety v kokosovém mléce se šafránem

Zdravé, plné chutí a barev, prostě boží…

Doba přípravy: 15 minut

Suroviny: 1 porce

  • ½ menší šalotky, nakrájené najemno
  • 20g másla
  • Špetka celého římského kmínu
  • 7 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
  • Menší stroužek česneku, nasekaný najemno
  • Malý kousek zázvoru (cca 2 g), nastrouhaný nebo nasekaný najemno
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 30 ml kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce limetové šťávy – cca ½ limety
  • 1 čajová lžička rybí omáčky
  • Kousek nasekané chilli papričky
  • Pár vlásků šafránu
  • Hrst čerstvého koriandru
  • sůl

 

Postup:

  1. V mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud šalotka nezesklovatí.
  3. Přidejte krevety, česnek se zázvorem, lehce osolte a opékejte, dokud krevety nezoranžoví z obou stran. Bude to trvat chvíli. Přidejte chilli, šafrán a tekutou směs z vína. Zprudka nechte provařit. Když omáčka zhoustne, odstavte z plotny a posypejte nasekaným koriandrem.
  4. Podávejte jako předkrm například s kouskem opečené bagety.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *