Krevety v kokosovém mléce se šafránem
Zdravé, plné chutí a barev, prostě boží…
Doba přípravy: 15 minut
Suroviny: 1 porce
- ½ menší šalotky, nakrájené najemno
- 20g másla
- Špetka celého římského kmínu
- 7 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
- Menší stroužek česneku, nasekaný najemno
- Malý kousek zázvoru (cca 2 g), nastrouhaný nebo nasekaný najemno
- 50 ml bílého suchého vína
- 30 ml kokosového mléka
- 1 polévková lžíce limetové šťávy – cca ½ limety
- 1 čajová lžička rybí omáčky
- Kousek nasekané chilli papričky
- Pár vlásků šafránu
- Hrst čerstvého koriandru
- sůl
Postup:
- V mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku.
- Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud šalotka nezesklovatí.
- Přidejte krevety, česnek se zázvorem, lehce osolte a opékejte, dokud krevety nezoranžoví z obou stran. Bude to trvat chvíli. Přidejte chilli, šafrán a tekutou směs z vína. Zprudka nechte provařit. Když omáčka zhoustne, odstavte z plotny a posypejte nasekaným koriandrem.
- Podávejte jako předkrm například s kouskem opečené bagety.