Křupavá celozrnná palačinka plněná krůtím masem a paprikou
Tortillu nemusíte shánět v regálech obchodů, stačí obětovat pár minut a vykouzlíte si svojí celozrnnou, ještě lepší a zdravější.
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
Palačinka:
- 125 ml vody
- 50 g celozrnné hladké mouky (pšeničná)
- 1 lžíce lněných semínek
- Špetka soli
- Olej na vymazání pánve
Náplň:
- 120 g krůtího masa
- 50 g červené papriky
- 1 středně velká červená cibule
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce oleje
- 30 g sýra na zapečení (já použila fetu)
- Sůl a pepř
Postup:
- V misce smíchejte suroviny na palačinku (jelikož záleží na „savosti“ mouky, buď ještě trochu mouky přidejte, nebo naopak nařeďte těsto trochou vody, abyste získali jemné lité těsto).
- Pánev (o průměru cca 27 cm) potřete slabě olejem a rozehřejte. Poté na ní nalijte těsto a rozlijte jej až do krajů. Pozvolna opékejte a obracejte. Když je palačinka upečená, odložte ji na talíř. Předehřejte troubu na 220 °C.
- Krůtí maso nakrájejte na drobné kostičky (asi 0,5 cm) a v misce smíchejte s římským kmínem a olejem. Cibuli nakrájejte na malé kostičky. Stejně tak papriku.
- Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem a začněte opékat kousky masa. Jakmile se zatáhne, lehce posolte a přimíchejte cibuli. Cibuli nechte zesklovatět. Přimíchejte papriku, nasekanou petrželku a pepř. Asi minutu promíchávejte, odstavte z plotny. Nakonec přimíchejte nastrouhaný sýr.
- Palačinku naplňte směsí – srolujte jako burito. Vložte na 5 minut do trouby a zapečte.