Krůtí kapsa plněná ricottou a estragonem v oříškové strouhance
Navrch křupavá krustička a uvnitř jemná chuť sýra…
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- Krůtí steak o váze cca 150 g
- 30 g ricotty
- 1 lžíce oleje
- Špetka sušeného estragonu
- 1 plátek toastového chleba
- 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
- 10 g vlašských ořechů
- Sůl
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Krůtí maso rozřízněte – utvořte kapsu.
- Ricottu ochuťte solí a estragonem a naplňte jí maso. Kapsu spíchněte párátkem, potřete olejem, lehce posolte a na rozpálené pánvi nechte zatáhnout z obou stran.
- Toastový chléb opečte . Do robotu vložte nalámaný chléb, ořechy, parmezán a rozmixujte na strouhanku. Maso obalte ve strouhance, vložte na plech vyložený pečícím papírem a posypte zbytkem strouhanky.
- Dejte zapéct na 15 -20 minut (podle tloušťky steaku).