Krůtí kapsa plněná ricottou a estragonem v oříškové strouhance

Krůtí kapsa plněná ricottou a estragonem v oříškové strouhance

Navrch křupavá krustička a uvnitř jemná chuť sýra…

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • Krůtí steak o váze cca 150 g
  • 30 g ricotty
  • 1 lžíce oleje
  • Špetka sušeného estragonu
  • 1 plátek toastového chleba
  • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 10 g vlašských ořechů
  • Sůl

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Krůtí maso rozřízněte – utvořte kapsu.
  3. Ricottu ochuťte solí a estragonem a naplňte jí maso. Kapsu spíchněte párátkem, potřete olejem, lehce posolte a na rozpálené pánvi nechte zatáhnout z obou stran.
  4. Toastový chléb opečte . Do robotu vložte nalámaný chléb, ořechy, parmezán a rozmixujte na strouhanku. Maso obalte ve strouhance, vložte na plech vyložený pečícím papírem a posypte zbytkem strouhanky.
  5. Dejte zapéct na 15 -20 minut (podle tloušťky steaku).


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *