Kuřecí steak zavinutý s cuketou a pečenými žampiony
Krémové žampiony mají výraznější chuť než ty klasické a krásně se v troubě rozvoní…
Suroviny:
- 1 kuřecí prso bez kůže
- ½ středně velké cukety
- 70 g žampionů (krémové)
- Olej
- Sůl a pepř
- ½ lžičky tymiánu
- Sušený česnek
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Žampiony podle velikosti překrojte napůl anebo na čtvrtiny. V misce smíchejte lžíci oleje, tymián a sůl a pepř a žampiony se směsí promíchejte.
- V pánvi přiveďte vodu k varu a osolte. Cuketu podélně nakrájejte na plátky silné asi 3 mm a dejte na 3 minuty zblanšírovat, poté zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
- Kuřecí prso lehce naklepejte, z obou stran osolte a posypejte sušeným česnekem. Rozpálte pánev a maso z obou stran po 3 minutách opékejte. Plátky cukety omotejte steak, lehce osolte a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Vedle masa rozložte žampiony a na 12-15 minut vložte do trouby.