Kuřecí steak zavinutý s cuketou a pečenými žampiony

Kuřecí steak zavinutý s cuketou a pečenými žampiony

Krémové žampiony mají výraznější chuť než ty klasické a krásně se v troubě rozvoní…

Suroviny:

  • 1 kuřecí prso bez kůže
  • ½ středně velké cukety
  • 70 g žampionů (krémové)
  • Olej
  • Sůl a pepř
  • ½ lžičky tymiánu
  • Sušený česnek

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Žampiony podle velikosti překrojte napůl anebo na čtvrtiny. V misce smíchejte lžíci oleje, tymián a sůl a pepř a žampiony se směsí promíchejte.
  2. V pánvi přiveďte vodu k varu a osolte. Cuketu podélně nakrájejte na plátky silné asi 3 mm a dejte na 3 minuty zblanšírovat, poté zchlaďte ve studené vodě a nechte okapat.
  3. Kuřecí prso lehce naklepejte, z obou stran osolte a posypejte sušeným česnekem. Rozpálte pánev a maso z obou stran po 3 minutách opékejte. Plátky cukety omotejte steak, lehce osolte a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Vedle masa rozložte žampiony a na 12-15 minut vložte do trouby.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *