Listový závin s houbami a cuketou

Listový závin s houbami a cuketou

Houbová lahůdka zjemněná čerstvým sýrem uspokojí každého milovníka hub.

Suroviny:

  • 1 plát vyváleného listového těsta
  • 100 g žampionů
  • 100 g cukety
  • 100 g ricotty
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 lžička sušeného česneku
  • Špetka drceného kmínu
  • Větší špetka sušeného tymiánu
  • Sůl
  • Slunečnicová semínka na posypání

 

Postup:

  1. Sušené houby zalijte vroucí vodou a nechte nasáknou. Cibuli nakrájejte najemno, žampiony na drobné kostky, cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Přidejte žampiony a namočené houby, lehce podlijte vývarem z hub. Přidejte koření, osolte a duste asi 10 minut. V polovině vaření přidejte nastrouhanou cuketu. Vyvařte veškerou tekutinu. Nechte vychladnout.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C. Houbovou směs smíchejte s ricottou, případně dosolte a rozprostřete na těsto. Jeden okraj nechte volný a ten potřete rozšlehaným žloutkem rozmíchaným s trochou vody. Srolujte závin, potřete žloutkem a posypte slunečnicovými semínky.
  4. Pečte asi 15 minut dozlatova.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *