Mrkvové karí s tofu

Šťavnatá mrkev a lehce nasládlá chuť sójové smetany se rozplynou na jazyku…
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- Asi 40 g cibule
- 130 g mrkve
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička lněného semínka
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
- ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry
- ½ lžičky kurkumy
- Sůl
- 1 lžička citronové šťávy
- 50 ml sójové smetany
- 50 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 70 g přírodního tofu
- Arabský chléb
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Když cibule zezlátne, přidejte lněná a slunečnicová semínka, zázvor, citronovou kůru, kurkumu a asi 1 minutu míchejte a opékejte na mírném ohni. Osolte, podlijte vodou nebo vývarem a duste pod poklicí doměkka.
- Nakonec přidejte sójovou smetanu, nakrájené tofu a citronovou šťávu. Prohřejte a podávejte s arabským chlebem.