Mrkvové karí s tofu

Mrkvové karí s tofu

Šťavnatá mrkev a lehce nasládlá chuť sójové smetany se rozplynou na jazyku…

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • Asi 40 g cibule
  • 130 g mrkve
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • ½ lžičky nastrouhaného zázvoru
  • ¼ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • ½ lžičky kurkumy
  • Sůl
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 50 ml sójové smetany
  • 50 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 70 g přírodního tofu
  • Arabský chléb

 

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Když cibule zezlátne, přidejte lněná a slunečnicová semínka, zázvor, citronovou kůru, kurkumu a asi 1 minutu míchejte a opékejte na mírném ohni. Osolte, podlijte vodou nebo vývarem a duste pod poklicí doměkka.
  3. Nakonec přidejte sójovou smetanu, nakrájené tofu a citronovou šťávu. Prohřejte a podávejte s arabským chlebem.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *