Ovocný chlebíček

Sladkost nemusí být hřích – zdravý ovocný chlebíček je plný ovoce a celozrnných cereálií, díky nimž je bohatý na vlákninu. Je na vás, jestli si jej dopřejete spolu s ovocem a jogurtem jako plnohodnotnou snídani, anebo k odpolední kávičce.

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 1 hodina
Suroviny:
- 110g celozrnné (pšeničné) mouky
 - 65g ovesných vloček
 - 170ml mléka
 - 40g cukru muscovado (třtinového cukru)
 - 200g oloupaných jablek
 - 90g banánu + 1 menší
 - 1 vejce
 - 35g slunečnicových semínek
 - 1 lžíce karobu
 - Na špičku nože jedlé sody
 - ½ lžičky skořice
 
Postup:
- Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C.
 - Mléko zahřejte s cukrem a vločkami, odstavte z plotny. Jablka nastrouhejte nahrubo. Banán rozmačkejte vidličkou. Ovoce vložte do mísy a smíchejte se zbylými ingrediencemi (menší banán nechte stranou, použijete jen 90g) vč. nasáklých vloček s oslazeným mlékem. Důkladně směs promíchejte a nalijte do formy. Banán nakrájejte na slabé plátky.
 - Navrch těsta rozložte plátky banánu a vložte do trouby. Pečte 45min – 1 hodinu.
 - Můžete servírovat s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
 

