Ovocný chlebíček

Ovocný chlebíček

Sladkost nemusí být hřích – zdravý ovocný chlebíček je plný ovoce a celozrnných cereálií, díky nimž je bohatý na vlákninu. Je na vás, jestli si jej dopřejete spolu s ovocem a jogurtem jako plnohodnotnou snídani, anebo k odpolední kávičce.

Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 1 hodina

Suroviny:

  • 110g celozrnné (pšeničné) mouky
  • 65g ovesných vloček
  • 170ml mléka
  • 40g cukru muscovado (třtinového cukru)
  • 200g oloupaných jablek
  • 90g banánu + 1 menší
  • 1 vejce
  • 35g slunečnicových semínek
  • 1 lžíce karobu
  • Na špičku nože jedlé sody
  • ½ lžičky skořice

 

Postup:

  1. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180°C.
  2. Mléko zahřejte s cukrem a vločkami, odstavte z plotny. Jablka nastrouhejte nahrubo. Banán rozmačkejte vidličkou. Ovoce vložte do mísy a smíchejte se zbylými ingrediencemi (menší banán nechte stranou, použijete jen 90g) vč. nasáklých vloček s oslazeným mlékem. Důkladně směs promíchejte a nalijte do formy. Banán nakrájejte na slabé plátky.
  3. Navrch těsta rozložte plátky banánu a vložte do trouby. Pečte 45min – 1 hodinu.
  4. Můžete servírovat s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *