Pečená štika s citronem a tymiánem

Pečená štika s citronem a tymiánem

Suroviny:

  • 1 štika
  • 2 citrony
  • ¼ kostky másla
  • Tymián
  • Sůl

 

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Rybu očistěte (vč. šupin). Citrony nakrájejte na slabé plátky. Nastříhejte si kousky provázku dlouhé asi 25cm.
  2. Rybu osolte z obou stran i zevnitř a okořeňte tymiánem. Do břišní dutiny vložte pár plátků citronu a další plátky rozložte po bocích ryby a přivážte kousky provázku. Položte do pekáče spolu se zbylým citronem a podlijte trochou vody. Na rybu rozložte na kousky nakrájené máslo. Pečte 40 minut přiklopené, občas přelijte šťávou. Po 40 minutách nechte péct ještě 5 minut odkryté.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *