Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou
Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 25 minut
Množství: 4 – 5 porcí
Suroviny:
Masová směs:
- 1 cibule (85 g)
- 1 lžíce oleje
- 500g mletého hovězího masa
- 100g mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 konzerva (400g) loupaných rajčat
- 120g červených konzervovaných fazolí, propláchnutých, okapanýc
- ¼ lžičky mletého chilli
- Čerstvě mletý pepř
- 1 lžička sušeného tymiánu
Bramborová kaše:
- 800g brambor, oloupaných
- 100g čedaru (mild)
- 130ml teplého mléka
- Sůl
Postup:
- V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji.
- Mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Přidejte do pánve.
- Za občasného míchání opékejte asi minutu.
- Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Osolte, přidejte chilli, tymián a pepř. zalijte rajčaty, promíchejte a pod poklicí duste 10 minut.
- Maso odklopte a duste tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří. Přidejte fazole.
- Brambory nakrájejte nadrobno, uvařte doměkka v osolené vodě. Hotové brambory sceďte, rozmačkejte spolu s horkým mlékem. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
- Troubu předehřejte na 220 ⁰C.
- Masovou směs rozložte do pekáčku a přikryjte bramborovou kaší. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20 – 25 minut.
Tohle jídlo máme doma moc rádi 🙂