Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou

Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou

Doba přípravy: 45 minut
Doba pečení: 25 minut

Množství: 4 – 5 porcí

Suroviny:

Masová směs:

  • 1 cibule (85 g)
  • 1 lžíce oleje
  • 500g mletého hovězího masa
  • 100g mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzerva (400g) loupaných rajčat
  • 120g červených konzervovaných fazolí, propláchnutých, okapanýc
  • ¼ lžičky mletého chilli
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu

Bramborová kaše:

  • 800g brambor, oloupaných
  • 100g čedaru (mild)
  • 130ml teplého mléka
  • Sůl

 

Postup:

 

  1. V pánvi rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na oleji.
  2. Mrkev nakrájejte na slabá kolečka. Česnek nastrouhejte nebo nasekejte najemno. Přidejte do pánve.
  3. Za občasného míchání opékejte asi minutu.
  4. Přidejte maso a restujte, dokud se nezatáhne. Osolte, přidejte chilli, tymián a pepř. zalijte rajčaty, promíchejte a pod poklicí duste 10 minut.
  5. Maso odklopte a duste tak dlouho, dokud se tekutina nevyvaří. Přidejte fazole.
  6. Brambory nakrájejte nadrobno, uvařte doměkka v osolené vodě. Hotové brambory sceďte, rozmačkejte spolu s horkým mlékem. Přidejte nastrouhaný sýr a promíchejte.
  7. Troubu předehřejte na 220 ⁰C.
  8. Masovou směs rozložte do pekáčku a přikryjte bramborovou kaší. Vložte do trouby a pečte dozlatova asi 20 – 25 minut.

 



2 komentáře k “Pikantní masová směs pod bramborovou pokličkou”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *