Pikantní špenátová raw polévka

Pikantní špenátová raw polévka

Svěží, ale zároveň lehce štiplavá – taková je tato snadná polévka, kterou si vytvoříte za pár chvil jako první chod oběda anebo k večeři.

Doba přípravy: 5 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 70 g špenátu
  • 150 ml kokosového mléka (v plechovce)
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 kuličky pepře
  • Špetka celého římského kmínu
  • Na špičku nože mleté skořice
  • Na špičku nože mletého zázvoru
  • Lehce mletého chilli
  • 1 čajová lžička čerstvé citronové (nebo lépe limetové) šťávy
  • Sůl
  • Pár kešu oříšků

 

Postup:

  1. Všechno koření rozdrťte v hmoždíři na jemný prášek. Hmoždíř nevymývejte a nadrťte v něm ořechy.
  2. Do vysoké nádoby (např. do tubusu na tyčový mixér) vložte špenát, přidejte koření, kokosové mléko, citronovou šťávu a špetku soli. Rozmixujte najemno.
  3. Na talíři posypte oříšky.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *