Pikantní špenátová raw polévka
Svěží, ale zároveň lehce štiplavá – taková je tato snadná polévka, kterou si vytvoříte za pár chvil jako první chod oběda anebo k večeři.
Doba přípravy: 5 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 70 g špenátu
- 150 ml kokosového mléka (v plechovce)
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky pepře
- Špetka celého římského kmínu
- Na špičku nože mleté skořice
- Na špičku nože mletého zázvoru
- Lehce mletého chilli
- 1 čajová lžička čerstvé citronové (nebo lépe limetové) šťávy
- Sůl
- Pár kešu oříšků
Postup:
- Všechno koření rozdrťte v hmoždíři na jemný prášek. Hmoždíř nevymývejte a nadrťte v něm ořechy.
- Do vysoké nádoby (např. do tubusu na tyčový mixér) vložte špenát, přidejte koření, kokosové mléko, citronovou šťávu a špetku soli. Rozmixujte najemno.
- Na talíři posypte oříšky.