Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

Pstruh lososovitý s lehce pikantní zeleninou

Jemný pstruh ovoněný rozmarýnem na křehké zelenině s lehce pikantní, nasládlou zeleninou…

Suroviny:

  • Filet pstruha lososovitého
  • 1 citron
  • Asi 4 cl bílého vína
  • Olivový olej
  • Snítka rozmarýnu
  • Sůl

Zelenina:

  • 2-3 brambory
  • 80 g řapíkatého celeru
  • 80 g mrkve
  • 1 lžička růžového pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžíce vinného octa
  • ½ lžičky medu
  • Sůl

 

Postup:

  1. Brambory omyjte a dejte vařit ve slupce do osoléné vody.
  2. Růžový pepř lehce podrťte v hmoždíři. V misce smíchejte vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej. Důkladně prošlehejte.
  3. Rybu na kůži lehce nařežte, z obou stran potřete olejem, posypejte nasekaným rozmarýnem a osolte. Rozehřejte pánev a rybu kůží dolů vložte na pánev, asi po minutě podlijte lehce vínem a posypejte nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Přilijte ještě trošku vody a přiklopené duste asi 3 minuty. Podle chuti pokapejte citronovou šťávou.
  4. Dejte vařit vodu na blanšírování zeleniny. Řapíkatý celer oloupejte a zbavte ho „žilek“. Mrkev oloupejte a stejně tak, jako celer, nakrájejte na hranolky asi 5 cm dlouhé. Vroucí vodu osolte a vložte do ní zeleninu. Po třech minutách vyjměte a zchlaďte ve studené vodě, vyjměte a necháme okapat. Horké brambory rozkrojte na čtvrtiny a spolu se zeleninou vložte do mísy se zálivkou a promíchejte.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *