Rolky z červené řepy a kozího sýra
Když se spojí kozí sýr s červenou řepou, můžeme si být jisti, že vznikne něco skvělého. Zabalte tentokrát sýr do upečené červené řepy, které se díky pečení rozvine ještě více její potenciál. Stačí už jen pár kapek medu a ořechy a máte připravenou dokonalou delikatesu.
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 2 porce
Suroviny: 2 porce
- 2 větší bulvy červené řepy (cca 600g)
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 100g čerstvého měkkého kozího sýra
- 1 lžíce medu
- 15g vlašských ořechů
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
- Červenou řepu nakrájejte na slabá kolečka (silná asi 5 mm). Rozložte plátky řepy na pečící papír, potřete lehce olivovým olejem, posolte a opepřete. Pečte, dokud řepa nezměkne, bude to trvat asi 45 minut.
- Měkkou řepu nechte zchladnout. Na pracovní plochu rozložte potravinářskou fólii
- Jednotlivá kolečka řepy skládejte vedle sebe tak, aby se překrývaly a dohromady tvořili obdélník (velký zhruba 15 x 20 cm).
- Plát upěchujte rukama.
- Sýr rozetřete rovnoměrně po řepě a pomocí fólie zaviňte do rolády. Nechte ztuhnout v lednici.
- Roládu krájejte na plátky a na talíři pokapejte medem a posypte nasekanými ořechy.