Rukolové trubičky

Rukolové trubičky rohodně upoutají pozornost svou brčálově zelenou barvou. Není to však to jediné, co je na nic skvělé. Jsou hezky měkké a s jejich chutí se dá zkombinovat více, než tyto dvě náplně. Určitě by se hodila nějaká houbová nebo zeleninová náplň anebo pomazánka s bylinkami, čedarem aj.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 20 minut
Množství: asi 16 trubiček
Suroviny
Těsto:
- 75g rukoly
- 125 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 25 g másla
- 1 lžička soli
- ½ lžičky tymiánu
Lososová náplň:
- 70 g lučiny
- 20 g uzeného lososa
- špetka soli
- špetka provensálského koření (nebo jiných bylinek podle chuti, např. kopr)
Nivová náplň s ořechy:
- 35 g nivy
- 60 g lučiny
- 1 polévková lžíce jogurtu
- 1 čajová lžička strouhaných ořechů
Postup:
- Rukolu spařte ve vroucí osolené vodě.
- Slijte do cedníku a následně zchlaďte ve studené vodě. Přeceďte. Nechte okapat, vymačkeje vodu (ale jen tak, aby byla rukola vlahá, trochu tekutiny jí ponechte) a rozmixujeme s lučinou.
- V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo a rozmixovanou rukolu. Vypracujte pružné těsto.
- Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm (nejlépe mezi potravinovou fólií) a nakrájejte na asi 2 cm silné a 17 cm dlouhé pruhy.
- Kovové trubičky lehce omastěte máslem a navinňte na ně proužky těsta.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Ještě horké stáhňete z trubiček a nechte vychladnout.
- Lososa nakrájejte nadrobno. Lučinu osolte, smíchejte s lososem a bylinkami. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte.
- Na nivovou nálň nastrohejte nivu najemno. Smíchejte s lučinou a lžící jogurtu. Přidejte trochu umletých ořechů. Promíchtejte. Náplň vložte do zdobícího sáčku a trubičky naplňte.
- Konce můžete ještě posypat ořechy.
Rukolové trubičky se mi moc líbí, co nejdříve je vyzkouším. Jste šikulka.
Zdravím Vás.
Děkuji 🙂 Ať se dílo vydaří!
Pani to je skvely napad 🙂 jen nemam moc rada rukolu, tak ji nahradim baby spenatem 🙂
Děkuji 🙂 Ta rukola v těstě trochu změní chuť, ale špenát bude určitě super. To musím také příště vyzkoušet 😉