„Snídaňový“ dezert

Snídaně = zdravý start dne. Pro mě tato rovnice platí. A tak dbám na to, aby snídaně obsahovala jen to nejlepší, co mě pořádně probere a nastartuje tělo.  V tomto receptu jsem navíc poprvé použila tmavý cukr MUSCOVADO. Je mnohem zdravější, než ten rafinovaný a má specifickou chuť.
Doba přípravy:  20 minut
Doba pečení: 30 minut
Množství: plech cca 30 – 35 cm
Suroviny:
- 150 g jablek
 - 40 g třtinového cukru (muscovado)
 - 1 vejce
 - 20 g slunečnicových semínek
 - 90 g pšeničné celozrnné mouky
 - 70 g ovesných vloček
 - ½ kypřícího prášku do pečiva
 - 1 lžička skořice
 - 1 hrnek mléka
 
Postup:
Troubu rozehřejte na 200 °C. Jablka nastrouhejte nahrubo, smíchejte v míse s vločkami a moukou. Mléko lehce zahřejte s cukrem, cukr nechte rozpustit. Sladké mléko přidejte do mísy, přidejte vejce, semínka, skořici a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte a nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny.

Chtela bych to zkusit upect..jen se chci zeptat, kolik toho mleka?
Koukám, že mléko mi z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu vypadlo a za to se omlouvám. Bude to cca hrnek mléka. Pokud by těsto bylo hodně tuhé, tak ještě trochu víc. Konzistence by měla být jako u klasické lité buchty.
Super dekuji zitra se dam asi do peceni 🙂