„Snídaňový“ dezert

„Snídaňový“ dezert

Snídaně = zdravý start dne. Pro mě tato rovnice platí. A tak dbám na to, aby snídaně obsahovala jen to nejlepší, co mě pořádně probere a nastartuje tělo.  V tomto receptu jsem navíc poprvé použila tmavý cukr MUSCOVADO. Je mnohem zdravější, než ten rafinovaný a má specifickou chuť.

Doba přípravy:  20 minut
Doba pečení: 30 minut

Množství: plech cca 30 – 35 cm

Suroviny:

  • 150 g jablek
  • 40 g třtinového cukru (muscovado)
  • 1 vejce
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 90 g pšeničné celozrnné mouky
  • 70 g ovesných vloček
  • ½ kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek mléka

 

Postup:

Troubu rozehřejte na 200 °C. Jablka nastrouhejte nahrubo, smíchejte v míse s vločkami a moukou. Mléko lehce zahřejte s cukrem, cukr nechte rozpustit.  Sladké mléko přidejte  do mísy, přidejte vejce, semínka, skořici a prášek do pečiva. Důkladně promíchejte a nalijte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny.



3 komentáře k “„Snídaňový“ dezert”

    • Koukám, že mléko mi z nějakého pro mě nepochopitelného důvodu vypadlo a za to se omlouvám. Bude to cca hrnek mléka. Pokud by těsto bylo hodně tuhé, tak ještě trochu víc. Konzistence by měla být jako u klasické lité buchty.

Napsat komentář: Martina Zrušit odpověď na komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *