Špenátové ravioli s krůtím masem a omáčkou z modrého sýra
Z experimentu na trochu neobvyklé ravioli se stalo zdravé, přitom vydatné jídlo, které si určitě uvařím s radostí znovu.
Suroviny:
- 50 g listového špenátu
- 1 vejce
- Asi 75 g celozrnné hladké mouky (pšeničné) + na podsypání
- Sůl
- 1 lžíce oleje
- ½ menší cibule (asi 25g)
- 60 g mletého krůtího nebo kuřecího masa
- 2 polovičky sušených rajčat (ne v oleji) – spřených
- 25 g sýra s modrou plísní – použila jsem Nivu
- 30 ml drůbežího vývaru
Postup:
- Špenát vložte do misky a přelijte vařící vodou, pár vteřin „louhujte“ a poté zchlaďte ve studené vodě. Sceďte a nechte okapat. Poté ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu a vložte do misky. Vejce rozšlehejte a polovinu přidejte ke špenátu – společně rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte špetku soli, mouku a vypracujte pevné těsto.
- Cibuli nakrájejte najemno. Na pánvi rozehřejte olej a vsypte cibuli. Nechte zesklovatět, Přidejte maso, osolte a asi 3 minuty opékejte. Směs vložte do mixéru a spolu s rajčaty nasekanými nadrobno promixujte. Směs smíchejte se zbytkem vejce, ale nechte si trochu stranou na potření těsta.
- Do hrnce dejte vařit vodu na těstoviny.
- Těsto rozválejte do tvaru obdélníku. Těsto musí být tenké. Obdélník rozřízněte napůl. Jednu polovinu těsta potřete rozšlehaným vejcem. Vedle sebe tvořte pomocí lžičkou kopečky náplně (mezi kopečky delejte malé rozestupy). Překryjte druhou polovinou těsta a snažte se kolem kopečků vymačkat vzduch. Spoje pevně stiskněte.
- Nakrájejte jednotlivé ravioli. Vložte do vroucí osoltené vody a vařte asi 7 minut.
- V kastrůlku rozpustíme sýr s vývarem a krátce provaříme. Těstoviny na talíři přelijeme omáčkou.