Taštičky plněné špenátem a ricottou se zleninovou směsí

Taštičky plněné špenátem a ricottou se zleninovou směsí

Ověřené duo – špenát a ricottu jsem zabalila do celozrnného těsta a doplnila křehkou zeleninou ovoněnou rozmarýnem.

Doba přípravy: 1 hodina

Množství: 4 ks jako předkrm / 1 porce jako hlavní jídlo

Suroviny

Taštičky:

  • 2/3 vejce
  • Hladká mouka – 1:1 celozrnná (pšeničná) a světlá
  • Sůl

Náplň:

  • 35 g špenátu
  • 65 g ricotty
  • Špetka muškátového oříšku
  • Sůl

Zeleninová směs:

  • 75 g lilku
  • 1 řapík celeru
  • ½ menší cibule
  • 5 ks cherry rajčat
  • ½ plechovky sterilovaných rajčat
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl
  • 1 snítka rozmarýnu

 

Postup:

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a vložte dovnitř listy špenátu. Nechte špenát jen ovadnout a ihned sceďte. Vložte jej do studené vody aby si zanechal barvu a chuť. Sceďte a nechte vykapat v cedníku.
  2. V misce smíchejte 2/3 vejce s moukou a vypracujte těsto, které by mělo být tuhé, ale pružné. Zbytek vejce si nechte na potření těsta a do náplně.
  3. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu a nakrájejte nadrobno. Smíchejte s ricottou, ochuťte muškátovým oříškem a solí.
  4. Vyválejte těsto na tenký obdélník a v polovině překrojte – abyste měli dva stejné pláty, na jeden plát se bude dávat náplň a druhý jej bude překrývat.
  5. Jednu část těsta potřete vejcem podél okrajů a pak křížem uvnitř (berte v úvahu že vytvoříte 4 taštičky). Zbytek vejce přimíchejte do náplně.
  6. Do každé části plátu těsta naneste hromádku náplně. Druhým plátem překryjte první a snažte se pevně přimáčknout kolem náplně tak, aby vevnitř nebyl vzduch. Nožem oddělte jednotlivé taštičky.
  7. Taštičky vložte do vroucí osolené vody a 7 minut vařte. Poté vyjměte z vody a nechte okapat.
  8. Na pánvi rozehřejte olej. Zeleninu nakrájejte na kostky a nechte restovat na pánvi asi 3 minuty. Přidejte sterilovaná rajčata, nasekaný rozmarýn, osolte a asi 2 minuty prohřívejte . Nakonec přidejte přepůlená cherry rajčata a prohřejte.
  9. Na pánev vložte taštičky a opatrně smíchejte se směsí.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *