Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou

…nemusí být za žádnou cenu jen teplý. Vychlazený salátek si můžete přibalit třeba na piknik ?
Doba přípravy: 45 minut
Možství: 1 porce
Suroviny:
- 50 g ječných krup
- 150 g oloupané dýně Hokkaido
- 50 g tempehu natural
- 70 g zelených fazolových lusků
- Olivový olej
- ½ lžíce nasekané hladkolisté petržele
- ½ lžičky římského kmínu
- Sůl a pepř
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Dýni nakrájejte na kostky cca 2 cm velké, tempeh nakrájejte taktéž na kostky a společně promíchejte se lžící olivového oleje, vetší špetkou soli a pepřem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na půl hodiny péct.
- Mezitím si uvařte v osolené vodě kroupy. Zblanšírujte fazolky (vhoďte do vroucí osolené vody a po pár minutách rychle zchlaďte v ledové vodě).
- Římský kmín rozdrťte v hmoždíři a smíchejte s nasekanou petrželí a lžící olivového oleje.
- Dýni s tempehem, okapané fazolky a kroupy vložte do mísy a promíchejte s ochuceným olejem. Popř. lehce dosolte.