Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou

Teplý salát s kroupami, tempehem a zeleninou

…nemusí být za žádnou cenu jen teplý. Vychlazený salátek si můžete přibalit třeba na piknik ?

Doba přípravy: 45 minut

Možství: 1 porce

Suroviny:

  • 50 g ječných krup
  • 150 g oloupané dýně Hokkaido
  • 50 g tempehu natural
  • 70 g zelených fazolových lusků
  • Olivový olej
  • ½ lžíce nasekané hladkolisté petržele
  • ½ lžičky římského kmínu
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Dýni nakrájejte na kostky cca 2 cm velké, tempeh nakrájejte taktéž na kostky a společně promíchejte se lžící olivového oleje, vetší špetkou soli a pepřem. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na půl hodiny péct.
  3. Mezitím si uvařte v osolené vodě kroupy. Zblanšírujte fazolky (vhoďte do vroucí osolené vody a po pár minutách rychle zchlaďte v ledové vodě).
  4. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři a smíchejte s nasekanou petrželí a lžící olivového oleje.
  5. Dýni s tempehem, okapané fazolky a kroupy vložte do mísy a promíchejte s ochuceným olejem. Popř. lehce dosolte.
 
Energetická hodnota: 1748 kJ
Bílkoviny: 16,7 g
Sacharidy: 55,7 g
Tuky: 14,2 g
Vláknina: 11,3 g

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *