Těstoviny s lososem, zelenou zeleninou a houbami

Těstoviny s lososem, zelenou zeleninou a houbami

Jaro už je za dveřmi a tak pro vás mám tip na svěží těstovinky s lososem se svůdnou vůní čerstvých lístků oregana.

Těstoviny fiorelli neboli květinky jsem použila nejen pro jejich roztomilý vzhled, ale právě i pro dotvoření atmosféry přicházejícího jara.

Doba přípravy: 20 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 80g těstovin (použila jsem fiorelli, které jsou k sehnání v Marks&Spencer)
  • 70g lososa bez kůže
  • 40g brokolice
  • 20g mraženého hrášku
  • 2 jarní cibulky
  • 3 žampiony (40g)
  • Máslo (10g)
  • Citronová šťáva
  • Olivový olej (7ml)
  • Pár snítek čerstvého oregana
  • Parmezán (3g)
  • Sůl a pepř

 

Postup:

  1. Těstoviny deje vařit do vroucí osolené vody, uvařte al dente a sceďte.
  2. Žampiony nakrájejte na slabé plátky, cibulku na 1 cm silné šikmé plátky a brokolici rozeberre na malé růžičky, lososa nakrájejte na kousky velké asi 2 cm.
  3. Brokolici krátce spaříte ve vroucí osolené vodě, přidejte hrášek a po pár vteřinách sceďte, přelijte studenou vodou.
  4. Na oleji rozehřejete lžíci oleje a orestujte žampiony dozlatova. Přidejte cibulku a lososa. Lehce osolte, opepřete a pokapejte pár kapkami citronu. Když se losos zatáhne, přidejte brokolici s hráškem a těstoviny, společně promíchejte obracečkou  a stáhněte z ohně.
  5. Přidejte natrhané lístky oregana, malý oříšek másla na zjemnění a znovu promíchejte. Na talíři dozdobte pár hoblinkami parmezánu.

 

1 porce obsahuje:*
Energetická hodnota: 2 378 kJ
Bílkoviny: 29g
Sacharidy: 68g
Tuky: 19g
*vaječné těstoviny



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *