Těstoviny s lososem, zelenou zeleninou a houbami
Jaro už je za dveřmi a tak pro vás mám tip na svěží těstovinky s lososem se svůdnou vůní čerstvých lístků oregana.
Těstoviny fiorelli neboli květinky jsem použila nejen pro jejich roztomilý vzhled, ale právě i pro dotvoření atmosféry přicházejícího jara.
Doba přípravy: 20 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 80g těstovin (použila jsem fiorelli, které jsou k sehnání v Marks&Spencer)
- 70g lososa bez kůže
- 40g brokolice
- 20g mraženého hrášku
- 2 jarní cibulky
- 3 žampiony (40g)
- Máslo (10g)
- Citronová šťáva
- Olivový olej (7ml)
- Pár snítek čerstvého oregana
- Parmezán (3g)
- Sůl a pepř
Postup:
- Těstoviny deje vařit do vroucí osolené vody, uvařte al dente a sceďte.
- Žampiony nakrájejte na slabé plátky, cibulku na 1 cm silné šikmé plátky a brokolici rozeberre na malé růžičky, lososa nakrájejte na kousky velké asi 2 cm.
- Brokolici krátce spaříte ve vroucí osolené vodě, přidejte hrášek a po pár vteřinách sceďte, přelijte studenou vodou.
- Na oleji rozehřejete lžíci oleje a orestujte žampiony dozlatova. Přidejte cibulku a lososa. Lehce osolte, opepřete a pokapejte pár kapkami citronu. Když se losos zatáhne, přidejte brokolici s hráškem a těstoviny, společně promíchejte obracečkou a stáhněte z ohně.
- Přidejte natrhané lístky oregana, malý oříšek másla na zjemnění a znovu promíchejte. Na talíři dozdobte pár hoblinkami parmezánu.
1 porce obsahuje:*
Energetická hodnota: 2 378 kJ
Bílkoviny: 29g
Sacharidy: 68g
Tuky: 19g
*vaječné těstoviny