Thajský salát s hanger steakem

Thajský salát s hanger steakem

Léto bez salátů? To by pro mě nebylo ani léto. Svěží grády a šťavnatá nálož na talíři nezapomenu doprovodit porcí bílkovin. Kousek dobrého hovězího je to pravé pro thajský salát.

 

Doba přípravy: 15 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • 100 – 150  g hotového steaku z hovězí veverky/pupku nebo jiného vyzrálého hovězího masa – hoďte kousek na gril – salát dostane mnohem lepší aroma i chuť
  • 100 g okurky
  • 40 g červené papriky
  • 40 g zelené papriky
  • 40 g žluté papriky
  • 40 g mrkve
  • ½ červené cibule
  • snítka koriandru
  • 3 listy bazalky
  • 5 lístků máty
  • 1 lžíce nesolených arašídů

Zálivka:

  • 2 g nastrouhaného zázvoru
  • kousek nasekané chilli papričky
  • ½ nastrouhaného stroužku česneku
  • 1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 12 g tekutého medu

Postup:

  1. V míse promíchejte ingredience na zálivku.
  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.
  3. Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky hanger steaku. Posypte arašídy.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *