Thajský salát s hanger steakem
Léto bez salátů? To by pro mě nebylo ani léto. Svěží grády a šťavnatá nálož na talíři nezapomenu doprovodit porcí bílkovin. Kousek dobrého hovězího je to pravé pro thajský salát.
Doba přípravy: 15 minut
Množství: 1 porce
Suroviny:
- 100 – 150 g hotového steaku z hovězí veverky/pupku nebo jiného vyzrálého hovězího masa – hoďte kousek na gril – salát dostane mnohem lepší aroma i chuť
- 100 g okurky
- 40 g červené papriky
- 40 g zelené papriky
- 40 g žluté papriky
- 40 g mrkve
- ½ červené cibule
- snítka koriandru
- 3 listy bazalky
- 5 lístků máty
- 1 lžíce nesolených arašídů
Zálivka:
- 2 g nastrouhaného zázvoru
- kousek nasekané chilli papričky
- ½ nastrouhaného stroužku česneku
- 1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman)
- 1 lžíce limetové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 12 g tekutého medu
Postup:
- V míse promíchejte ingredience na zálivku.
- Zeleninu nakrájejte na tenké proužky, mrkev naloupejte škrabkou. Bylinky nasekejte nadrobno. Arašídy rozdrťte. Smíchejte zeleninu s bylinkami, přelijte marinádou a zlehka promíchejte.
- Vložte do mísy, navrch poskládejte tenké plátky hanger steaku. Posypte arašídy.