Zapečené brambory s uzeným masem, cuketou a kopřivovou ricottou

Zapečené brambory s uzeným masem, cuketou a kopřivovou ricottou

Místo velikonoční nádivky jsem tento rok zvolila lehčí variantu oběda. Kopřivy bych ale za žádnou cenu opomenout nemohla.

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut

Množství: 2-3 porce

Suroviny:

  • Asi 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce
  • 200 g uzeného masa
  • 1 středně velká cuketa
  • 250 g ricotty
  • Hrst nasekaných kopřiv
  • 4 vejce
  • Sůl
  • Česnek
  • Olej na vymazání pekáčku

 

Postup:

  1. Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Uzené maso nakrájejte na drobné kostky.
  2. Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte jí se 3 vejci, solí a česnekem (utřeným se solí, ale může být i sušený česnek).
  3. Pekáček vymažte olejem a vyskládejte do něj vrstvu brambor. Lehce posolte a nasypeme na ně uzené maso. Poté zakryjte vrstvou cuketové směsi.
  4. Zbylé vejce rozdělte na žloutek a bílek. Z bílku vyšlehejte pevný sníh. Ricottu smíchejte s kopřivami, žloutkem a našlehaným bílkem, dosolte a navrstěvte na cuketu.
  5. Zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *