Místo velikonoční nádivky jsem tento rok zvolila lehčí variantu oběda. Kopřivy bych ale za žádnou cenu opomenout nemohla.
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 30 minut
Množství: 2-3 porce
Suroviny:
- Asi 5 středně velkých brambor uvařených ve slupce
- 200 g uzeného masa
- 1 středně velká cuketa
- 250 g ricotty
- Hrst nasekaných kopřiv
- 4 vejce
- Sůl
- Česnek
- Olej na vymazání pekáčku
Postup:
- Brambory uvařené ve slupce oloupejte a nakrájejte na 0,5 cm silné plátky. Uzené maso nakrájejte na drobné kostky.
- Cuketu nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte jí se 3 vejci, solí a česnekem (utřeným se solí, ale může být i sušený česnek).
- Pekáček vymažte olejem a vyskládejte do něj vrstvu brambor. Lehce posolte a nasypeme na ně uzené maso. Poté zakryjte vrstvou cuketové směsi.
- Zbylé vejce rozdělte na žloutek a bílek. Z bílku vyšlehejte pevný sníh. Ricottu smíchejte s kopřivami, žloutkem a našlehaným bílkem, dosolte a navrstěvte na cuketu.
- Zapékejte v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny.