Marmelády nejsou jen záležitostí léta a podzimu – přesvědčte se o tom sami, že i zima nabízí chutě, které stojí za to zavařit je v lahodnou marmošku.
Doba přípravy: 20 minut
Suroviny:
- 350g oloupaných vyzrálých hrušek
- 130g želírovacího cukru (s fruktózou od Dr. Oetkera – modrá krabice)
- 1 lžíce rumu
- ½ lžičky mleté skořice
- 5 hlaviček hřebíčku
- 20g sušených švestek
Postup:
- Hřebíček rozdrťte v hmoždíři najemno. Sušené švestky nakrájejte nadrobno. Hrušky nakrájejte na drobné kousky.
- Hrušky smíchejte v hrnci s želírovacím cukrem a přiveďte k varu. Přidejt koření a rum. Vařte 3 minuty. Přidejte nakrájené švestky a vařte ještě minutu.
- Naplňte zavařovací sklenici a zavřenou ji položte dnem nahoru. Takto jí nechte alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložte do lednice ztuhnout.