Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami

Zimní hrušková marmeláda se sušenými švestkami

Marmelády nejsou jen záležitostí léta a podzimu – přesvědčte se o tom sami, že i zima nabízí chutě, které stojí za to zavařit je v lahodnou marmošku.

Doba přípravy: 20 minut

Suroviny:

  • 350g oloupaných vyzrálých hrušek
  • 130g želírovacího cukru (s fruktózou od Dr. Oetkera – modrá krabice)
  • 1 lžíce rumu
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 5 hlaviček hřebíčku
  • 20g sušených švestek

 

Postup:

  1. Hřebíček rozdrťte v hmoždíři najemno. Sušené švestky nakrájejte nadrobno. Hrušky nakrájejte na drobné kousky.
  2. Hrušky smíchejte v hrnci s želírovacím cukrem a přiveďte k varu. Přidejt koření a rum. Vařte 3 minuty. Přidejte nakrájené švestky a vařte ještě minutu.
  3. Naplňte zavařovací sklenici a zavřenou ji položte dnem nahoru. Takto jí nechte alespoň půl hodiny. Vychladlou marmeládu vložte do lednice ztuhnout.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *