Videorecept: špenátový závin z cereálního listového těsta

Ve spolupráci s Nowacem vzniklo několik receptů ze značkových produktů. Vařit z mražených potravin nemusí být hanba. Čerstvý hrášek nebo ovoce není v sezóně po celý rok. A tak pokud najdete mražené potraviny v dobré kvalitě, nemusíte se bát je občas použít. A když, tak se do přípravy pokrmů pusťte jednoduše – hravě.


Špenátový závin jsem v rámci spolupráce s Nowaco zařadila proto, že jsem si oblíbila cereální listové těsto, které si různou zeleninou nebo tvarohovou náplní připravuji občas doma. Ve chvíli, kdy se rýsovaly nápady na recepty zkrátka zabrousila myšlenka na špenát, který Nowaco nabízí listový, v takových pucích. Takové „porcování“ je fajn, protože si odeberete jen tolik, kolik zrovna potřebujete a navíc je po rozmrazení pěkně zelený a chutná opravdu jako špenát ?

Jak sami vidíte, recept je strašně jednoduchý. Takže jen ve zkratce k jeho postupu…

Listový špenát můžete nechat přes noc povolit, anebo ho případně pozvolna rozehřívejte v pánvi. Ochuťte solí, pepřem a špenátem a duste, dokud se tekutina nevyvaří. Nechte vychladnout.

Rozválené listové těsto potřete po okrajích rozšlehaným vejcem. Rozprostřete na těsto špenát a okraje nechte volné. Posypte nastrouhanou nivou, stočte a okraje podtočte. Potřete vejcem, párkrát nařízněte a upečte při 220 °C dozlatova. Krájejte až zchladlé.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *