Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček řada z nás peče doma, řada z nás na to má svůj recept, řada z nás si ho dá jen tak k čaji a řada z nás si ho potře třeba džemem nebo oříškovým máslem. A řada z nás určitě  ráda zkouší nové recepty. Tento za zkoušku stojí – jemná textura, lahodná chuť podmáslí, příjemná chuť kokosu, lehká nasládlost díky medu... Co myslíte? Zní to dost přesvědčivé?

Pokud ano, dočetli jste se až sem 🙂 Za to vám moc děkuju a slibuju, že nebudete litovat 🙂 Tedy alespoň nám doma chlebíček chutnal. V receptu vás možná zarazí ovesné otruby a řeknete si: „Proč?“ Jednak šlo o inspiraci ze strany Probio, která do sortimentu zařadila nové druhy otrub. Jednak jde ale o záměr dodat chlebíčku vlákninu, kterou ubírá světlá mouka. Ta je totiž o vlákninu ochuzená kvůli obroušení obilky, ale díky světlé mouce je chlebíček zkrátka jemnější. To vysvětluje možná vaší další otázku: „Proč není v receptu celozrnná mouka?“ Právě proto, abych vyzdvihla jemnost a lahodnou chuť, kterou chlebíčku dodalo podmáslí.

Proč otruby?

To je možná další otázka, která se vám hodí v hlavě. Fakt je musíte do receptu dávat? No, tak nemusíte, můžete použít ještě trochu mouky a ovesných vloček, ale otruby jsou super surovina, která právě dokáže vyvážit obsah vlákniny v pečivu, které si tak může zachovat jemnost a doplní i další pokrmy – kaše, muffiny, slané pečivo… Příznivci zdravé stravy je určitě upotřebí.

 Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení:
1 hodina

Suroviny:

 

Postup:

  1. V míse rozmačkejte vidličkou banány na kaši.
  2. Přidejte vejce podmáslí, rozpuštěný kokosový tuk, tekutý med a prošlehejte. Nasypejte do mísy ovesné vločky, kokos, otruby, polohrubou mouku a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  3. Přendejte těsto do chlebíčkové formy vyložené pečicím papírem. Banán podélně rozkrojte a řeznou hranou vzhůru položte na povrch chlebíčku.
  4. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C (horkovzduch) a pečte hodinu.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *