Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou
Pestrost tohoto pokrmu netkví jen v barevnosti. I chutě jsou hravé a pestré…a především tvoří fantastickou souhru.
Doba přípravy: 45 minut + vaření cizrny
Množství: 1 porce
Suroviny:
- Krůtí steak o váze asi 120-150g
- Čerstvá bazalka
- Čerstvý koriandr
- Olej
- Sůl
Kaše:
- 1 věší červená řepa (200g), uvařená v celku a oloupaná
- 25g suché cizrny
- Olivový olej extra virgin
- Citronová šťáva z ½ citronu
- Sůl
Křupavá cizrna:
- 25g suché cizrny
- 2 čajové lžičky oleje
- ½ čajové lžičky mleté papriky
- ½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
- Špetka soli
- Špetka sušeného česneku
- Čerstvě mletý pepř
Postup:
- Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.
- Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.
- Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.
- Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.
- Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.
- Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.
Vypadá to velmi lahodně, ta cizrna mě zaujala tento týden snad na třech webech a vypadá luxusně, musím vyzkoušet =)
Děkuju 🙂 Určitě jdi do toho!