Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou

Pestrost tohoto pokrmu netkví jen v barevnosti. I chutě jsou hravé a pestré…a především tvoří fantastickou souhru.

Doba přípravy: 45 minut + vaření cizrny

Množství: 1 porce

Suroviny:

  • Krůtí steak o váze asi 120-150g
  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvý koriandr
  • Olej
  • Sůl

Kaše:

  • 1 věší červená řepa (200g), uvařená v celku a oloupaná
  • 25g suché cizrny
  • Olivový olej extra virgin
  • Citronová šťáva z ½ citronu
  • Sůl

Křupavá cizrna:

  • 25g suché cizrny
  • 2 čajové lžičky oleje
  • ½ čajové lžičky mleté papriky
  • ½ čajové lžičky římského kmínu, rozdrceného
  • Špetka soli
  • Špetka sušeného česneku
  • Čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Cizrnu den předem namočte a druhý den ji v nové vodě uvařte doměkka.
  2. Maso vložte do misky, zalijte asi 1-2 lžícemi olivového oleje a přidejte pár nasekaných lístků bazalky.
  3. Rozpalte troubu na 200 ˚C. Na plech položte kousek pečícího papíru. Scezenou a okapanou cizrnu vložte do misky, přidejte koření, sůl a lehce opepřete. Společně promíchejte s olejem. Rozložte na plech a pečte 25-30 minut dokřupava.
  4. Červenou řepu nakrájejte na menší kusy, vložte jí do mísy s okapanou uvařenou cizrnou, citronovou šťávou a lehce osolte. Přidejte asi 2 polévkové lžíce vody a rozmixujte. Vodu přidejte podle potřeby a podle toho, jak chcete mít kaši hustou. V kastrůlku prohřejte.
  5. Maso vyjměte z misky, osolte z obou stran a na rozpálené pánvi opečte z obou stran. Já ještě maso po opečení trochu podlévám vodou a dusím ho, abych nemusela přidávat příliš oleje. Takto maso dusím asi 7 minut. Záleží na velikosti steaku.
  6. Na talíř nandejte kaši, posypejte křupavou cizrnou, naservírujte maso a posypte nasekanou bazalkou a koriandrem.


2 komentáře k “Bylinkový krůtí steak s červenořepovou kaší a křupavou cizrnou”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *