Jehněčí kofty s celozrnnou plackou a červenou řepou

Jehněčí kofty s celozrnnou plackou a červenou řepou

Jehněčí maso není problém sehnat během celého roku. Já jsem sehnala mleté jehněčí maso ve skvělé kvalitě v Icelandu a nemůžu si ho vynachválit. Bála jsem se, jestli nebude maso nasáklé tukem, které se bohužel u jehňat objevuje stejně tak jako u skopového, a naštěstí tomu tak nebylo. Příště pro něj do mrazáku sáhnu znova.

Doba přípravy: 30 minut

Množství: 1 porce

Suroviny:

Kofty:

  • 120 g mletého jehněčího masa (koupíte v Icelandu)
  • 1 malá šalotka
  • 1 menší stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Snítka oregana anebo ½ lžičky sušeného

Placky:

  • 70g hladké špaldové celozrnné mouky
  • 140ml vody
  • Špetka soli

Okurkový dip:

  • 50g salátové okurky
  • 40g bílého hustého jogurtu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Salátek z červené řepy:

  • 80g uvařené červené řepy
  • 1 čajová lžička červeného vinného octa
  • 1 čajová lžička olivového oleje
  • Špetka drceného římského kmínu
  • Sůl

 

Postup:

  1. Cibuli šalotku nakrájejte na menší kusy. Česnek nakrájejte na plátky. Rozmrzlé mleté maso vložte do nožového mixéru. Přidejte šalotku, česnek, sůl, pepř a oregano. Promixujte.
  2. Z hmoty vytvarujte 4 placičky. Nechte v chladu uležet.
  3. Mouku promíchejte s vodou a solí. Nechte asi 10 minut uležet.
  4. Červenou řepu nakrájejte na drobné kostky. Vložte do misky. Promíchejte s octem, olejem, solí a římským kmínem.
  5. Okurku nakrájejte na slabé plátky. Vložte do misky. Přidejte sůl, pepř a jogurt a promíchejte.
  6. Z litého těsta upečte 2 stejně velké placky. Propékejte je mírně, na středním ohni.
  7. Na vedlejší rozehřáté pánvi rozetřete olej a kofty opékejte asi po 3-4 minutách z obou stran.

Tip na servírování:
Servírovat můžete kofty zabalené do placek s okurkovým dipem, posypané červenou řepou.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *