Kořeněné masové šišky s křupavou placičkou a avokádovým dipem

Kořeněné masové šišky s křupavou placičkou a avokádovým dipem

Prvními „degustátory“ mého nového receptu byli foodblogeři na grilovacím pikniku. Bohužel jsem jim nemohla dopřát avokádový dip, který v původním receptu nahrazuje dip jogurtový.

A když jsem dostala otázku, jakou zemí že je tento recept inspirovaný, odpověděla jsem: „Inspirovala jsem se sama sebou.“ Prostě jsem na to zrovna měla chuť. U některých foodblogerů a později u nás doma sklidily šisky úspěch. Doufám, že k chuti přijdou i vám.Doba přípravy: 45 minut

Množství: 20 ks

Suroviny

Šišky:

  • 600 g mletého hovězího masa (zadní)
  • 1.5 lžičky římského kmínu
  • 9 kuliček nového koření
  • 15 kuliček černého pepře
  • 1 lžíce nasekaného chilli (nebo méně – podle pálivosti)
  • 60 ml silného espressa
  • 1 lžíce kakaa
  • Sůl

 

Placky:

  • 100 g celozrnné pšeničné hladké mouky
  • 7 g lněného semínka
  • 200 ml vody
  • Sůl

 

Dip:

  • 70 g zralého avokáda
  • 30 g jogurtu
  • Nastrouhaná kůra z 1 limetky
  • Pár kapek limetkové šťávy
  • 2 lístky máty, nasekané najemno
  • Špetka soli

 

Postup:

  1. Na dip rozmačkejte avokádo vidličkou a smíchejte se všemi zbylými ingrediencemi a dejte vychladit.
  2. Na placičky také smíchejte všechny ingredience a vymíchejte hladké těstíčko. Na nepřilnavé pánvi opékejte malé tenké placičky (o průměru asi 7cm) z obou stran. Opékejte pozvolna a obracejte.
  3. Římský kmín, pepř a nové koření rozdrťe v hmoždíři na jemný prášek. Připravte si espresso.
  4. Mleté maso  pořádně promíchejte s kořením, kakaem, kávou, chilli a solí. Nechte odležet alespoň dvě hodiny.
  5. Z masa tvarujte šišky. Vložte na rozpálený gril a pár minut opékejte. Placky nechte také propéct.
  6. Placičku potřete dipem, vložte maso a přeložte.
1 ks:
Energetická hodnota: 343 kJ
Bílkoviny: 6,7 g
Sacharidy: 4 g
Tuky: 4,4 g


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *