Doba, kdy ségra v kuchyni znamenala pohromu, je DÁVNO pryč. Stala se z ní kromě jiného vynikající kuchařka. Její králík na hořčici mě dostal a to i přesto, že králíčky moc nejím. Inspirovala jsem se jejím receptem a tady je – její recept – její specialita.
Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 2 hodiny
Množství: 4 porce
Jediné, co jsem vyměnila, byla sójovka, kterou jsem nahradila worchestrem. Skuste jakoukoliv z variant. Ségry králík je prostě super! ?
Suroviny:
- Králík
- Mletá paprika
- Drcený kmín
- 3 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce majoránky
- 1 lžíce worchestru
- Sůl
Postup:
- Troubu předehřejte na 200 °C. Králíka naporcujt. V misce smíchejte hořčici s majoránkou a worchestrem. Jednotlivé porce osolte, maso lehce okořeťe paprikou a kmínem a koření vmasírujte do masa.
- Králíka vložte do pekáče, podlijte vodou a přiklopené pečte alespoň dvě hodiny (záleží na stáří a velilkosti králíka). Během pečení přelévejte šťávou a případně podlévejte vodou.
Jako nejvhodnější příloha se mi zdají šťouchané brambory s cibulkou zpěněnou na másle.