Králík na hořčici s majoránkou

Králík na hořčici s majoránkou

Doba, kdy ségra v kuchyni znamenala pohromu, je DÁVNO pryč. Stala se z ní kromě jiného vynikající kuchařka. Její králík na hořčici mě dostal a to i přesto, že králíčky moc nejím. Inspirovala jsem se jejím receptem a tady je – její recept – její specialita.

Doba přípravy: 10 minut
Doba pečení: 2 hodiny

Množství: 4 porce

Jediné, co jsem vyměnila, byla sójovka, kterou jsem nahradila worchestrem. Skuste jakoukoliv z variant. Ségry králík je prostě super! ?

Suroviny:

  • Králík
  • Mletá paprika
  • Drcený kmín
  • 3 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce majoránky
  • 1 lžíce worchestru
  • Sůl

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Králíka naporcujt. V misce smíchejte hořčici s majoránkou a worchestrem. Jednotlivé porce osolte, maso lehce okořeťe paprikou a kmínem a koření vmasírujte do masa.
  2. Králíka vložte do pekáče, podlijte vodou a přiklopené pečte alespoň dvě hodiny (záleží na stáří a velilkosti králíka). Během pečení přelévejte šťávou a případně podlévejte vodou.

Jako nejvhodnější příloha se mi zdají šťouchané brambory s cibulkou zpěněnou na másle.

 



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *