Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

V době internetu není problém dohledat si kdejaké informace. Cestovatelé si najdou nejvhodnější destinaci, kde budou ochutnávat originální a neobvyklé chutě. Labužníci mohou najít perfektní restauraci, kde se servíruje skvělá thajská, indická, mexická i další kuchyně. Ti vynálezavější, kteří si rádi kouzelné chutě dálek osahají s radostí ve své kuchyni, si najdou recept, podle kterého mohou tyto speciality připravit.

Stejně tak není problém sehnat suroviny, které kdysi před několika lety byly v tuzemsku naprosto neobvyklé. Sehnat před deseti lety v českém krámě omáčku teriyaki nebo citronovou trávu by bylo umění hodné medaile. Dnes je všechno jinak. Tento recept navíc neobsahuje žádné záludnosti. Rozpalte gril a jděte na to.

 

Doba přípravy: 30 minut

Možství: 2 porce

  • 2 kuřecí prsa bez kůže

Marináda:

  • 2 g nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
  • na špičku nože mletého chilli
  • ¼ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce limetové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje

Arašídová omáčka:

  • ½ cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce jemného arašídového másla (50 g)
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 100 – 120 ml kokosového mléka (v plechovce)
  • 1 čajová lžička sojové omáčky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • špetka mletého chilli
  • sůl

 

Postup:

  1. Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy.
  2. V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte. Vložte přikryté fólií na dvě hodiny do lednice.
  3. Alespoň půl hodiny před grilováním vložte špejle do vody.
  4. Cibuli nakrájejte najemno. V rendlíku rozpalte olej a cibuli pozvolna restujte do zlata. Přidejte další suroviny na omáčku a prohřejte.
  5. Maso napíchněte na špejli a z obou stran ogrilujte dozlatova. Bude to trvat jen pár minut.
  6. Na talíři můžete posypat jarní cibulkou a arašídy.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *