Nakládaný sýr s modrou plísní

Nakládaný sýr s modrou plísní

Když se mi do rukou dostal vydatný dárek – jedenapůlkilogramový bochník Modřenínu, začala jsem po chvíli přestávat věřit, že bychom ho zvládli sníst jen tak. Ne, že bychom si s huctí nedali tento skvělý sýr, ale jeden a půl kila je prostě jeden a půl kila!! A tak přišlo na řadu několik kuchařských pokusů, z nichž jeden je právě nakládaný Modřenín.

Sýr je skvělý nejen na nakládání. Jeho lehce štiplavá chuť se skvěle hodí i do dipů, pomazánek, omáček nebo na zapečení.

Sýru jsem si nakrájela mnoho a skleniček bylo málo, a tak jsem zbylé kostky, které jsem nesnědla, rozpustila s trochou bílého suchého vína, přidala bylinky, a měla jsem jednoduchou omáčku na zeleninový bulgur.

Doba přípravy:  10 minut

Suroviny:

  • Sýr s  plísní uvnitř
  • Červená cibule
  • Snítka rozmarýnu
  • Česnek
  • Pár kuliček černého pepře
  • Olej

 

Postup:

Sýr nakrájejte na kostky velké asi 2 cm. Cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. Pár stroužků česneku rozbijte čepelí nože. V misce smíchejte sýr s cibulí, česnekem, natrhaným rozmarýnem a pepřem. Vložte do skleničky a zalijte dostatečným množstvím oleje.

Nechte při pokojové teplotě uležet asi 2 dny, pak skladujte v lednici max. týden.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *